Rabarberkompott med lättvispad grädde

Recept på rabarberkompott med lättvispad grädde. En enkel dessert där rabarberkompotten har spetsats med vodka.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl vodka
  • 0,5 dl jordgubbssaft - konc
  • 0,5 dl sirap - ljus

Tillbehör

  • grädde - lättvispad
  • mandelflarn - rostade

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Blanda rabarber, vodka, saft och sirap i en kastrull.

  2. Lägg på locket och låt rabarbern smälta ner på medelvärme ca 10 min. Rör om efter 5 min.

  3. Sjud ytterligare 5-7 min utan lock tills rabarbern är riktigt mjuk.

  4. Servera tillsammans med lättvispad grädde och mandelflarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!