4.84.84.84.84.8

Rabarberkompott med kardemummaglass är en praktisk dessert som går att förbereda. Rabarberkompotten går utmärkt att koka i förväg och glassen kan så klart stå färdig i frysen flera dagar före servering.

För 4-6 personer:

Ingredienser

350 g rabarber
0,5 lime
150 g jordgubbar, frysta eller färska
0,75 dl strösocker

Kardemummaglass:

5 dl vispgrädde
1 citron
1 msk kardemummakärnor
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)

Garnering:

2 msk pistaschnötter, hackade

30 minuter + 6 timmar i frys

Rabarberkompott med kardemummaglass – gör så här:

  1. Kardemummaglass: Vispa grädden. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i mortel. Blanda den kondenserade mjölken med citronskal och kardemumma. Vänd ner i grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen ca 6 timmar.
  2. Skala rabarbern och skär den i cm-långa bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker och limeskal. Koka på svag värme ca 15 min. Låt svalna.
  3. Servera kompotten med kardemummaglass och pistaschnötter.