Rabarberkompott med kardemummaglass

Rabarberkompott med kardemummaglass är en praktisk dessert som går att förbereda. Rabarberkompotten går utmärkt att koka i förväg och glassen kan så klart stå färdig i frysen flera dagar före servering.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 g rabarber
  • 0.5 lime
  • 150 g jordgubbar - frysta eller färska
  • 0.75 dl strösocker

Kardemummaglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 burk kondenserad mjölk - sötad (397 g)

Garnering

  • 2 msk pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Kardemummaglass: Vispa grädden. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i mortel. Blanda den kondenserade mjölken med citronskal och kardemumma. Vänd ner i grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen ca 6 timmar.

  2. Skala rabarbern och skär den i cm-långa bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker och limeskal. Koka på svag värme ca 15 min. Låt svalna.

  3. Servera kompotten med kardemummaglass och pistaschnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!