Rabarberkompott med honung  

Rabarberkompott med honung passar utmärkt till lagrade ostar, till exempel gruyère eller manchego, men passar också bra till mjuk chèvre. Utnyttja råvaror i säsong, som rabarber och rosmarin. Satsen räcker till fler än 4 och håller ca 1 vecka i kyl.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 rabarberstjälkar - späda
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl honung - flytande

Tillbehör

  • lagrad ost - gärna getost
  • valnötter

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Lägg den i en kastrull tillsammans med rosmarin och vatten och sjud utan lock ca 5 min.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner honungen. Låt kallna.

  3. Servera kompotten med lagrad ost och valnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!