Rabarberkompott med glass och biskviströssel

Mandelbiskvier, i små påsar, hittar du ofta på samma hylla som kex och småkakor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära - finriven

Tillbehör

  • 1 l vaniljglass
  • 1 dl mandelbiskvier

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i cm-stora bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur de små fröna.

  2. Smält ihop rabarber, socker, vaniljstång och vaniljfrön på svag värme under omrörning.

  3. Låt sjuda utan lock, under långsam omrörning, 10–15 min till lagom kompottkonsistens.

  4. Servera gärna kompotten varm tillsammans med glass och mandelbiskvier som du lätt krossar med brödkaveln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!