4.54.54.54.54.5

Färska skivade jordgubbar friskar upp kompotten. De rostade mandelkubbsmulorna förvaras i burk. Passar till bär och glass. 

För 4 personer:

Ingredienser

2 mandelkubbar
2-3 stjälkar rabarber, smala, ca 150 g
0,5 dl strösocker
1 msk vatten
250 g jordgubbar

Tillbehör:

vispad grädde

15 minuter

 

Rabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubb – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula mandelkubbarna grovt och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Nyskördad rabarber behöver inte skalas. Ansa och skiva stjälkarna. Koka upp rabarbern med socker och vatten. Sjud under lock 2–3 min. Häll upp i skål och låt svalna.
  3. Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i kompotten. Servera med mandelkubb och grädde.