Rabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubb

Färska skivade jordgubbar friskar upp kompotten. De rostade mandelkubbsmulorna förvaras i burk. Passar till bär och glass. 
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 mandelkubbar
  • 2 - 3 stjälkar rabarber - smala, ca 150 g
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 250 g jordgubbar

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula mandelkubbarna grovt och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Nyskördad rabarber behöver inte skalas. Ansa och skiva stjälkarna. Koka upp rabarbern med socker och vatten. Sjud under lock 2–3 min. Häll upp i skål och låt svalna.

  3. Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i kompotten. Servera med mandelkubb och grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!