Rabarberkladdkaka med vit choklad

55555

Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad. Detta blir en lite högre kladd­kaka, därav den längre ugns­tiden. Det går bra att använda en form med 24 cm i diameter. Minska då gräddningstiden till ca 25 min.

För 8-12 bitar:

Ingredienser

100 g choklad vit
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker 1/2 msk
2,5 dl vetemjöl + 1 msk
200 g rabarber späd

Tillbehör:

3 dl vispgrädde

20 minuter + 55 minuter i ugn

Recept: Rabarberkladdkaka med vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
  3. Rör i ägg, 2 dl socker och 2 1/2 dl mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
  4. Ansa och skiva rabarbern. Blanda den med 1/2 msk socker och 1 msk mjöl. Fördela rabarbern över smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, tills kakan är torr på sidorna men lite kladdig i mitten. Låt den svalna och ställ in i kyl.
  6. Servera kakan med vispad grädde.

 

Fler kladdkakor? Här hittar du recept på en perfekt kladdig kladdkaka:

 

Köp-tips! Bonniers stora bakbok

Billigare för våra prenumeranter – köp boken här 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Foto: Ulrika Pousette

 

Fler recept med: Bakning, Fest, Kladdkaka, Övrigt