Rabarberkladdkaka med vit choklad

Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad. Detta blir en lite högre kladd­kaka, därav den längre ugns­tiden. Det går bra att använda en form med 24 cm i diameter. Minska då gräddningstiden till ca 25 min.
Petra Lindstrand
Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad.
Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker - 1/2 msk
  • 2,5 dl vetemjöl - + 1 msk
  • 200 g rabarber - späd

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  3. Rör i ägg, 2 dl socker och 2 1/2 dl mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.

  4. Ansa och skiva rabarbern. Blanda den med 1/2 msk socker och 1 msk mjöl. Fördela rabarbern över smeten.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, tills kakan är torr på sidorna men lite kladdig i mitten. Låt den svalna och ställ in i kyl.

  6. Servera kakan med vispad grädde.

Fler kladdkakor? Här hittar du recept på en perfekt kladdig kladdkaka:

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!