3.83.83.83.83.8

Rabarberkaka är enkel att baka, den är saftig i mitten och har ett gott knaprigt yttre. Dessutom går den snabbt att göra. Vad mer kan man begära?

För 10 bitar:

Ingredienser

100 g smör
1 ägg
2 dl strösocker, + 1 msk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g rabarber
1 tsk kardemumma, stött

15 minuter + 35 minuter i ugn

Rabarberkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält 100 g smör. Vispa hastigt samman ägg och 2 dl socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.
  3. Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten. Strö över kardemumma och 1 msk socker.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min tills den har stannat i mitten. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar