Rabarberkaka med vit choklad

Rabarberkaka med vit choklad är en fyllig och söt njutning. Servera rabarberkakan som dessert med ett gott dessertvin till eller som en god kaka till kaffet. Frys och tina rabarberkakan i rumstemperatur cirka 3 timmar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g choklad - vit
  • 100 g valnötter - hackade
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker

Garnering

  • 100 g choklad - hackad, vit
  • 250 g rabarber - skivade
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade (30 g)

Gör så här

  1. Skär smör och choklad i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad.

  2. Sätt ugnen på 190° och klä en liten långpanna, ca 23x35 cm, med bakplåtspapper.

  3. Blanda valnötter, mjöl och bakpulver.

  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  5. Blanda äggvispet först med den smälta smörchokladen och därefter med mjölblandningen. Häll smeten i långpannan.

  6. Fördela vit choklad, rabarber och pistaschnötter över kakan och grädda på nedersta falsen ca 20 min. Låt kakan kallna innan den ställs i kyl eller frys. OBS! Kakan behöver vila kallt minst 1 dygn innan den serveras om den inte varit fryst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!