44444

Rabarberkaka med kardemumma är en härlig och lite seg kaka med knäckig smak av brynt smör.

För 6-8 bitar:

Ingredienser

100 g smör
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
3 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4 rabarberstjälkar, gärna tunna
riven kokos till formen

Tillbehör:

lättvispad grädde eller vaniljglass

20 minuter + 30 minuter i ugn

Rabarberkaka med kardemumma – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det bli brynt och gyllene. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
  2. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av kardemumman. Rör ner smöret i äggsmeten och vänd därefter i mjölblandningen.
  3. Smörj en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant, och bröa den med riven kokos. Häll smeten i formen. Skär rabarbern i stavar, dela dem på längden om de är tjocka. Lägg i ett fint mönster. Strö resten av kardemumman över kakan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min, den ska vara lite kladdig och seg. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde.

 

Kul när våra läsare bakar våra recept! Nästa gång du lagar/bakar något från oss. Skriv gärna #alltommat i texten på instagram så hittar vi dig ❤️

#rabarber #paj #alltommat #efterrätt #kaffe #sommar

A post shared by Petras Mat (@gott_i_magen) on

 

Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem! 

Bonniers stora bakbok 2017