00000

Recept på rabarberkaka med jordgubbar. Rabarber- och jordgubbsrutor med ingefärsgrädde. Praktisk rabarberkaka när man är många, extra god med både jordgubbar och rabarber.

För 24 rutor

Ingredienser

250 g smör
6 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl (360 g)
1 msk bakpulver
200 g rabarber
0,5 l jordgubbar
0,5 dl pärlsocker

Tillbehör

3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
2 msk färskriven ingefära
2 l färska jordgubbar

 Rabarberkaka med jordgubbar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda i mjölet, blandat med bakpulver och smör. Häll smeten i en smord långpanna.
  2. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Snoppa och  halvera jordgubbarna. Fördela rabarber och jordgubbar i långpannan och strö över pärlsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och skär den i rutor.
  4. Vispa grädden och smaksätt med ingefära och florsocker. Servera med ingefärsgrädde och jordgubbar.