Rabarberkaka med jordgubbar

Recept på rabarberkaka med jordgubbar. Rabarber- och jordgubbsrutor med ingefärsgrädde. Praktisk rabarberkaka när man är många, extra god med både jordgubbar och rabarber.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl - (360 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 200 g rabarber
  • 0,5 l jordgubbar
  • 0,5 dl pärlsocker

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk ingefära - färskriven
  • 2 l jordgubbar - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda i mjölet, blandat med bakpulver och smör. Häll smeten i en smord långpanna.

  2. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Snoppa och  halvera jordgubbarna. Fördela rabarber och jordgubbar i långpannan och strö över pärlsocker.

  3. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

  4. Vispa grädden och smaksätt med ingefära och florsocker. Servera med ingefärsgrädde och jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!