4.14.14.14.14.1

Rabarberkaka med cashewtosca är en saftig kaka med knaprigt täcke som passar perfekt till eftermiddagskaffet.

För 10-12 bitar:

Ingredienser

250 g rabarber
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tosca:

100 g cashewnötter, rostade och saltade
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk mjölk
2 msk vetemjöl

20 minuter + 35 minuter i ugn

Rabarberkaka med cashewtosca – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  3. Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Rör i nötterna.
  4. Häll smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna på galler.