Rabarberkaka med cashewtosca

Rabarberkaka med cashewtosca är en saftig kaka med knaprigt täcke som passar perfekt till eftermiddagskaffet.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Tosca

  • 100 g cashewnötter - rostade och saltade
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  3. Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Rör i nötterna.

  4. Häll smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!