00000

Rabarberkakan är god som en tårta. Den här rabarberkakan är enkel att ta med i sin form och njuta i gröngräset på midsommar. Allra godast är rabarberkakan nygräddad men den går också bra att frysa.

För 8 bitar

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör smält

Fyllning

200 g rabarber
1 tsk mald kanel
1 msk vetemjöl

Till formen

1 tsk smör
2 msk ströbröd

Tillbehör

färska jordgubbar, vispad grädde

Rabarberkaka med jordgubbar och grädde – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en sockerkaksform
    ca 1 1/2 liter.
  2. Fyllning: Skär rabarbern i små bitar och blanda med kanel och vetemjöl.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vaniljsocker.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret.
  5. Klicka ner smeten i formen. Häll över rabarbern och stick ner den i smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.
  7. Skär kakan i bitar och servera med jordgubbar och grädde.
Fler recept med: Fest, Kakor och bullar, Midsommar, Övrigt