00000

I rabarbergrottor med jordgubbssylt kan du även lägga bitar av den rabarber som blev över från lemonaden. Annars, ta en okokt rabarberstjälk.

För 16 kakor:

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
0,75 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vallmofrön, blåa
1 rabarberstjälk, liten
1 dl jordgubbsylt

Glasyr:

1 dl florsocker
1 msk vatten

10 minuter + 12 minuter i ugn

Rabarbergrottor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrön. Arbeta ihop till en deg.
  2. Skär rabarbern i skivor. Rulla degen till kulor och lägg dem i småbrödsformar. Gör en fördjupning och lägg en bit rabarber och en syltklick i varje.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Rör ihop glasyren och glasera ­kakorna när de svalnat.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar