Rabarbergrottor

I rabarbergrottor med jordgubbssylt kan du även lägga bitar av den rabarber som blev över från lemonaden. Annars, ta en okokt rabarberstjälk.
Charlotte Jenkinson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vallmofrön - blåa
  • 1 rabarberstjälk - liten
  • 1 dl jordgubbsylt

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrön. Arbeta ihop till en deg.

  2. Skär rabarbern i skivor. Rulla degen till kulor och lägg dem i småbrödsformar. Gör en fördjupning och lägg en bit rabarber och en syltklick i varje.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Rör ihop glasyren och glasera ­kakorna när de svalnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!