Rabarbercupcakes med vit chokladtopping

Recept på rabarbercupcakes med vit chokladtopping. Läckra cupcakes garnerade med körsbärsblom. Förbered toppingen dagen före.
Mia Öhrn

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm kardemumma - stött
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk

Chokladtopping

  • 175 g choklad - vit
  • 2,5 dl vispgrädde

Garnering

  • 10 körsbärsblommor

Gör så här

  1. Chokladtopping: Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull, häll i grädden. Smält ihop på medelvärme. Rör då och då.

  2. Häll chokladen i en bunke. Låt svalna lite och täck sedan med plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas något skinn. Sätt in i kylen ca 10 timmar.

  3. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.

  4. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen, lite i taget, och tillsätt smör och mjölk. Rör ihop till en slät smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt eller i en muffinsplåt. Strö över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.

  6. Vispa chokladtoppingen fluffig med elvisp. Spritsa toppingen på bakelserna. Garnera med körsbärsblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!