Rabarbercupcakes med vit chokladtopping

Recept på rabarbercupcakes med vit chokladtopping. Läckra cupcakes garnerade med körsbärsblom. Förbered toppingen dagen före.

För 8 kakor:

Ingredienser

100 g rabarber
50 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm kardemumma stött
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl mjölk

Chokladtopping:

175 g choklad vit
2,5 dl vispgrädde

Garnering:

10 körsbärsblommor

30 minuter + 10 timmar i kyl + 25 minuter i ugn

Rabarbercupcakes – gör så här:

  1. Chokladtopping: Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull, häll i grädden. Smält ihop på medelvärme. Rör då och då.
  2. Häll chokladen i en bunke. Låt svalna lite och täck sedan med plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas något skinn. Sätt in i kylen ca 10 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen, lite i taget, och tillsätt smör och mjölk. Rör ihop till en slät smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt eller i en muffinsplåt. Strö över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.
  6. Vispa chokladtoppingen fluffig med elvisp. Spritsa toppingen på bakelserna. Garnera med körsbärsblommor.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt