40 minuter + 20 minuter i ugn
Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm — gör så här:
- Kräm: Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. Koka upp mjölken i en kastrull med kardemumman. Ta kastrullen från plattan. Låt stå och dra ca 10 min.
- Vispa äggulor, socker och majsstärkelse luftigt. Sila ner kardemummamjölken i blandningen, rör runt.
- Häll tillbaka blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp under ständig vispning tills den är riktigt tjock. Rör ner smöret. Låt kallna. Lägg krämen i en spritspåse.
- Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rabarbern i cm-stora bitar.
- Mixa smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och lägg i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en smet. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med rabarber och mynta.
- Fyll formar av papper ställda på en muffinsplåt till 2/3 med smet. Gör ett hål i smeten och spritsa ner kardemummakrämen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
- Grädde: Vispa upp grädden med saften. Lägg den i en spritspåse och spritsa på muffinsen.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson