Rabarbercocktail på gin och rosmarin

Rabarbercocktail på gin och rosmarin är en lätt och fräsch vårdrink med härlig smak av rabarber. Det går bra att hoppa över alkoholen, tillsätt då gärna lite tonic eller kolsyrat vatten vid servering.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3 lime
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 dl gin
  • is

Garnering

  • rosmarinkvistar
  • limeskivor

Gör så här

  1. Ansa och grovhacka rabarbern. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet från 1 lime och pressa saften ur alla. Mixa rabarber, limeskal, limesaft, vatten, socker och rosmarin. Sila.

  2. Fördela rabarbersaften i sex glas och häll i gin. Lägg i rikligt med is och garnera med rosmarin och limeskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!