55555

I rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj ger grapen en god beska. Här har den kokats till sirap.

För 4 glas:

Ingredienser

Rabarbersirap, ca 2 dl:

2 rabarberstjälkar, långa
1 grapefrukt
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver

Cocktail:

1 dl rabarbersirap
1 dl vodka, eller 1–2 dl mineralvatten
1 dl grapefrukt, pressad
isbitar eller krossad is

15 minuter

Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj – gör så här:

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i små bitar. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Dra bort en remsa grapefruktskal med potatiskskalare och pressa ut 1 dl saft. Koka rabarber, grapefruktsaft och -skal, socker och vaniljpulver under lock ca 5 min. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Låt kallna.
  2. Blanda rabarbersirap, vodka och grapefrukt i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka drinken kraftigt. Häll upp i glas och servera.
    Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj

    Foto: Lisa Björner

Fler recept med: Drinkar, Frukt och bär