Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj

I rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj ger grapen en god beska. Här har den kokats till sirap.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Rabarbersirap, ca 2 dl

  • 2 rabarberstjälkar - långa
  • 1 grapefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver

Cocktail

  • 1 dl rabarbersirap
  • 1 dl vodka - eller 1–2 dl mineralvatten
  • 1 dl grapefrukt - pressad
  • isbitar - eller krossad is

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i små bitar. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Dra bort en remsa grapefruktskal med potatiskskalare och pressa ut 1 dl saft. Koka rabarber, grapefruktsaft och -skal, socker och vaniljpulver under lock ca 5 min. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Låt kallna.

  2. Blanda rabarbersirap, vodka och grapefrukt i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka drinken kraftigt. Häll upp i glas och servera.

    Foto: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!