Rabarbercheesecake

Rabarcercheesecake med digestive- och sötmandelbotten och mascarponefyllning.

20 min + 1 timme i ugnen

Rabarbercheesecake

 

1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kex och mandlar i en matberedare. Smält smöret och blanda med kex- och mandelsmulorna. Tryck ut smulorna i bottnen på en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

2. Kräm: Blanda mascarpone, crème fraiche, ägg och socker. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 1 timme.

3. Ansa rabarbern, halvera stängerna på längden om de är grova. Lägg rabarbern i en gryta och strö över sockret. Låt koka på svag värme tills rabarbern mjuknat. Låt den rinna av och lägg den sedan på hushållspapper så att saften försvinner. Lägg rabarberstängerna på den nygräddade kakan. Låt kakan kallna.

4. Smält gelén och pensla på kakan. Skär bitar och garnera med mynta.

Recept från