Rabarber- och shiraz­marmelad med tryffel­ost och valnötter

Servera marmeladen med valnötter och tryffelost. ­Salta kex är också gott till.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 vaniljstång
  • 200 g rabarber
  • 0,5 dl rött vin
  • 0,5 dl vatten
  • 200 g syltsocker

Karamelliserade valnötter

  • 100 g valnötter
  • 3 msk strösocker

Tillbehör

  • 150 g tryffelbrieost

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull. Ansa och skiva rabarbern och lägg den i kastrullen. Häll på vin och vatten.

  2. Koka upp och sjud rabarbern ca 3 min, tills den är mjuk. Tillsätt syltsockret och koka ca 2 min. Häll marmeladen i en varm, väl rengjord burk och låt kallna.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Strö över sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem med hjälp av två gafflar.

  4. Servera marmeladen med ­valnötter och tryffelost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!