Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära

00000

En smakrik rabarber- och jordgubbssylt med kryddig ingefära och vackert ljusröd färg.

För 1 liter sylt

Ingredienser

500 g jordgubbar
300 g vinbär, vita eller röda
3 rabarber, (ca 350 g) medelstora
2 msk ingefära, finriven färsk
2 msk vatten
1 kg strösocker

Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbar och vinbär. Skär jordgubbar och rabarber i bitar.
  2. Lägg bär och rabarber i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt ingefära. Låt koka ca 10 min under lock.
  3. Häll i sockret och rör om. Låt sjuda ytterligare ca 10 min utan lock. Skumma väl.
  4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.