00000

Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga rabarber- och jordgubbssaft. 1 sats räcker till ca 1,5 l saft.

För 1 sats

Ingredienser

3 rabarber, (ca 500 g) stora
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 lime, finrivet skal och saft
500 g strösocker, (ca 6 dl)

Rabarber- och jordgubbssaft – gör så här:

  1. Skär rabarbern i bitar.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka  ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
  3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
  4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

jordgubbssaft-rabarber