Rabarber- och jordgubbslemonad  

Rabarber- och jordgubbslemonad är en frisk lemonad som svalkar och släcker törsten!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 1 l vatten
  • 2 dl rårössocker
  • 1 dl citron - pressad
  • 2 dl mineralvatten

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.

  2. Låt svalna. Sila genom en finmaskig sil.

  3. Blanda den avrunna saften med citronsaft och mineralvatten. Häll upp i glas med is och servera.

Fler recept med rabarber:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!