Rabarber- och jordgubbsgino – enkelt och supergott!

Recept på gino med rabarber och jordgubbar. Den första späda rabarbern behöver inte skalas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 4 rabarberstjälkar - (ca 250 g)
  • 250 g jordgubbar
  • 3 msk strösocker

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1.  Riv chokladen på rivjärn. Ställ den i kylskåpet och låt den bli riktigt kall.

  2. Sätt ugnen på 250°. Ansa och strimla rabarbern. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg rabarber och bär i en ugnssäker form. Strö på socker och choklad.

  3. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min tills chokladen smält och fått fin färg. Servera genast med vispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!