Rabarber- och hallonmarmelad

Choklad i marmelad är både spännande och nytt. Servera den till desserter med glass och bär eller på nygräddade scones. Som present är den utmärkt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g hallon
  • 1 kg strösocker
  • 3 citroner - pressad saft av
  • 250 g mörk choklad - mörk gärna Guanaja (70%)

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Ta bort dåliga hallon. Blanda frukt, socker och citronsaft i en skål, täck med plastfilm och låt stå kallt i 12 timmar.

  2. Häll frukten i en gryta och koka sakta till 105°.

  3. Ta av kastrullen och rör i chokladen, häll marmeladen på rengjorda varma burkar och sätt genast på lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!