Rabarber- och citronsaft

Citron förhöjer smaken på den syrliga rabarbersaften.
Tove Nilsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl citron - pressad

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Blanda rabarber, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka ihop ca 15 min, tills rabarbern är mjuk och vätskan har blivit rosa. 

  2. Häll rabarbern i en silduk och låt rinna av. Sila genom silduk till en klar saft och fyll i väl rengjorda varma flaskor. Förvara svalt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!