00000

Syrligt och lite sött på samma gång. Nyslungad sorbet med yoghurt serveras till. Egna marshmallows imponerar förstås på varje gäst.

För 4 person(er)

Ingredienser

Rabarber:

1 kg rabarber, späd
2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 dl vatten

Yoghurtsorbet:

0,75 gelatinblad
1 dl strösocker
0,5 msk glukos, (från Apoteket)
1,25 dl vatten
1,5 dl standardmjölk
3,5 dl yoghurt, grekisk

Garnering:

vaniljdrömmar, smulade, eller biskvier
mynta

1. Skala en rabarber och skär den i tunna strimlor till garnering. Lägg i kylen.
2. Skär hälften av rabarbern i 3 cm stora bitar och spara i kylen.
3. Koka övrig rabarber tillsammans med socker, delad vaniljstång och vatten tills rabarbern blir mosig.
4. Sila saften från rabarbern i en ny kastrull. Lägg i de skurna rabarberbitarna. Koka upp rabarbersaften. Ta upp bitarna ur lagen, ställ kallt.
5. Koka ihop rabarbersaften tills temperaturen är 108°. Sila och ställ in i kylen.
6. Sorbet: Lägg gelatinbladet i  kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker, glukos och vatten. Låt lagen svalna till ca 70°, rör ner gelatinet. Låt svalna.
7. Blanda mjölk och yoghurt. tillsätt sockerlagen. Frys sorbetsmeten i glassmaskin.
8. Servering: Skeda upp sorbeten på lite kaksmulor. Fördela rabarberbitarna som på bilden. Lägg den strimlade rabarbern och lite kaksmulor på toppen. Garnera med mynta. Servera med marshmallows.

Fler recept med: Efterrätt och dessert