Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor är en fräsch avslutning på middagen. De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före ser­vering, så blir inte de frasiga ­smulorna uppmjukade.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk ingefära - riven
  • 2 tsk citron - pressad

Havresmulor

  • 1,5 dl havregryn
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1,5 msk smör

Gräddyoghurt

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills ­rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.

  2. Smulor: Blanda havregryn, ­sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under om­rörning tills det fått fin färg. ­Låt ­kallna.

  3. Yoghurt: Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.

  4. Varva rabarber, smulor och ­yoghurt i glas eller burkar och ­servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!