00000

Rabarber-”chips” med smak av fläder äts istället för godis. Här använder du bara skalen på rabarbern. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt.

För 3 dl:

Ingredienser

6 rabarberstänger
0,5 dl strösocker
1 msk flädersaft, konc
1 krm salt

15 minuter + 20 minuter i ugn

Rabarber-”chips” med smak av fläder – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Skölj rabarbern noggrant. Skala den så tunt som möjligt i breda strimlor, t ex med mandolin eller osthyvel. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
  2. Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Håll koll så att skalen inte bränns, tiden beror på hur tunna de är. Ta ut och låt kallna.

 

Fler recept med: Godis