Rabarber-”chips” med smak av fläder

Rabarber-”chips” med smak av fläder äts istället för godis. Här använder du bara skalen på rabarbern. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6 rabarberstänger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk flädersaft - konc
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Skölj rabarbern noggrant. Skala den så tunt som möjligt i breda strimlor, t ex med mandolin eller osthyvel. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.

  2. Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Håll koll så att skalen inte bränns, tiden beror på hur tunna de är. Ta ut och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!