44444

Quornwok med varm couscoussallad är en snabblagad vegetarisk wok som serveras med couscous, syrlig fetaost och lättkokt broccoli.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g quornbitar, frysta
1 gul lök
1 paprika, gul
250 g broccoli
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl couscous
75 g fetaost
1,5 tsk rödvinsvinäger
1 kruka oregano
olivolja, salt, nymald ­svartpeppar

15 minuter

Quornwok med varm couscoussallad – gör så här:

  1. Skala och strimla löken. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp 1/2 msk olja i en wokpanna och stek lök, paprika och quornbitar på medelvärme ca 10 min. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Skär broccolibuketterna i 1 cm tjocka skivor. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt couscous och broccoli. Lägg ett lock på kastrullen och ställ den åt sidan ca 5 min. Rör upp couscousen med en gaffel så att den blir luftig. Smula i fetaosten och rör ner 1 msk olja och vinäger.
  3. Grovhacka oreganon och ­blanda ner hälften i woken. Lägg couscousen på ett fat. Toppa med quornwoken och resterande ­oregano.