Quornbruschetta med senapsdressing

Recept på quornbruschetta  med senapsdressing. Quorn är ett proteinrikt alternativ för vegetarianer - och för alla andra också!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 påse quornfiléer - (300 g) frysta,
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 2 squash - (à ca 250 g)
  • 1 msk olivolja - + 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 8 skivor italienskt lantbröd

Dressing

  • 1 gräslök - knippa
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Ansa och tärna squashen.

  2. Dressing: Hacka gräslöken. Blanda lätt crème fraichen med senap och rör i gräslöken.

  3. Stek quornfiléerna i 1 msk olja enligt anvisning på förpackningen. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Ta upp och skär dem i tunna skivor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Grilla eller rosta brödskivorna. Fördela grönsaksfräset på bröden och lägg på quornskivorna. Servera med dressingen.

  5. Ca 460 kcal per portion, 19 g fett, 24 g protein, 42 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!