00000

Quorn i fransk senapssås är en smakrik vegetarisk rätt. Tycker du att såsen är för tunn kan den redas med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g quornbitar, frysta
3 dl ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
250 g sparrisbroccoli
150 g körsbärstomater
1 kruka gräslök
smör, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Quorn i fransk senapssås – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör ca
    2 min. Tillsätt quornbitarna och låt dem fräsa med ca 3 min.
    Häll över grädde och 2 dl vatten. Tillsätt senapen och krydda med
    1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min.
  3. Koka sparrisbroccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 1 minut. Låt rinna av.
  4. Grovhacka gräslöken. Blanda ner hälften i grytan och strö resten över. Servera med ris och grönsaker.