Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellanöstern. Serveras varm.
Ingredienser
- 400 g quinoa
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja - + ½ dl
- 1 dl citron - pressad
- 350 g vitkål
- 400 g edamamebönor
- 1 tsk spiskummin - mald
- 1 tsk salt
Picklad rödlök
- 0,5 rödlök
- 0,25 dl rödvinsvinäger
- 0,25 dl strösocker
- 0,5 dl vatten
- 2 krm salt
Gör så här
-
Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
-
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.
-
Strimla vitkålen. Stek vitkål, bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min.
-
Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.