Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin

Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellan­östern. Serveras varm.

30 minuter

Quinoasallad med vitkål – gör så här:

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka
  3. vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.
  4. Strimla vitkålen. Stek vitkål,  bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min. Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.

Recept från