Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin

Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellan­östern. Serveras varm.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 400 g quinoa
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja - + ½ dl
  • 1 dl citron - pressad
  • 350 g vitkål
  • 400 g edamamebönor
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt

Picklad rödlök

  • 0,5 rödlök
  • 0,25 dl rödvinsvinäger
  • 0,25 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.

  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.

  3. Strimla vitkålen. Stek vitkål,  bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min.

  4. Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!