Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin

00000

Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellan­östern. Serveras varm.

För 8 personer som tillbehör:

Ingredienser

400 g quinoa
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja + ½ dl
1 dl citron pressad
350 g vitkål
400 g edamamebönor
1 tsk spiskummin mald
1 tsk salt

Picklad rödlök:

0,5 rödlök
0,25 dl rödvinsvinäger
0,25 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 krm salt

30 minuter

Quinoasallad med vitkål – gör så här:

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.
  3. Strimla vitkålen. Stek vitkål,  bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min.
  4. Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.