Proteinrik quinoa, 
C-vitaminrik broccoli, avokado med 
nyttiga fetter och praktisk tonfisk på burk 
- en riktigt bra och enkel lunch helt enkelt!

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl quinoa
1 morot
1/2 broccolihuvud
2 dl frysta gröna ärter
1/2 - 1 citron
2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
2 avokador
1 kruka färsk mynta
rapsolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Quinoasallad med tonfisk – gör så här:

  1.  Skölj quinoan och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj och låt rinna av i sil.
  2. Skala och tärna moroten smått. Dela broccolin i små buketter.
  3. Fräs morot, ärter och broccoli i 3 msk vatten ca 5 min i en stekpanna, allt vatten ska ånga bort. Blanda ner quinoa, 1 msk olja och pressad juice från citronen. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  4. Servera den ljumma salladen med tonfisk och avokadoklyftor. Toppa med färsk mynta.