Quinoasallad med tonfisk

Proteinrik quinoa, 
C-vitaminrik broccoli, avokado med 
nyttiga fetter och praktisk tonfisk på burk 
- en riktigt bra och enkel lunch helt enkelt!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 3 dl quinoa
  • 1 morot
  • 0,5 broccolihuvud
  • 2 dl gröna ärter - frysta
  • 0,5 - 1 citron
  • 2 burkar tonfisk i vatten - (á 200 g)
  • 2 avokador
  • 1 kruka mynta - färsk
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Skölj quinoan och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj och låt rinna av i sil.

  2. Skala och tärna moroten smått. Dela broccolin i små buketter.

  3. Fräs morot, ärter och broccoli i 3 msk vatten ca 5 min i en stekpanna, allt vatten ska ånga bort. Blanda ner quinoa, 1 msk olja och pressad juice från citronen. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

  4. Servera den ljumma salladen med tonfisk och avokadoklyftor. Toppa med färsk mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!