00000

Quinoa är proteinrika frön från ett gräs som växer i Anderna.
Om du inte får tag på quinoa är bulgur ett gott alternativ.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl quinoa
2 nektariner
100 g sockerärter
3 msk citronolivolja
150 g chèvreost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 kruksallad
150 g parmaskinka till servering

1. Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna.
2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Grilla dem snabbt i grillpanna eller på utegrill. Det går också bra att steka dem hastigt. Strimla sockerärterna.
3. Blanda quinoa, nektariner, sockerärter, olja och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp grönsalladen på ett fat och fördela quinoa­salladen över. Lägg på parma­skinkan.

Ca 470 kcal per portion, 28 g fett, 24 g protein, 34 g kolhydrater

Fler recept med: Näringsberäknat, Sallader, Smalt