Quinoasallad med nektariner och parmaskinka

Quinoa är proteinrika frön från ett gräs som växer i Anderna. Om du inte får tag på quinoa är bulgur ett gott alternativ.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 2 nektariner
  • 100 g sockerärter
  • 3 msk citronolivolja
  • 150 g chèvreost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruksallad
  • 150 g parmaskinka - till servering

Gör så här

  1. Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Grilla dem snabbt i grillpanna eller på utegrill. Det går också bra att steka dem hastigt. Strimla sockerärterna.

  3. Blanda quinoa, nektariner, sockerärter, olja och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp grönsalladen på ett fat och fördela quinoa­salladen över. Lägg på parma­skinkan.

 Ca 470 kcal per portion, 28 g fett, 24 g protein, 34 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!