Matig vegetarisk sallad med quinoa, halloumi och grillade plommon  

Denna vegetariska quinoasallad med halloumi och grillade plommon passar både som lunch och middag. Du kan ta nektariner i stället för plommon. Det blir också gott tillsammans med den salta halloumin.  
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 1,5 dl quinoa
  • 1 citron
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 plommon - eller nektariner
  • 250 g halloumiost
  • 100 g spenatblad - färska
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 salladslök
  • 0,5 dl sötmandel - hackad

Gör så här

  1. Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda citronskal, chili och olja. Krydda med salt och peppar.

  3. Halvera citronen. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Stek citronhalvor och plommon i olja tills de får en fin yta och blir mjuka. Låt svalna.

  4. Skär halloumiosten i skivor och stek dem gyllenbruna i olja, ca 2 min på varje sida.

  5. Vänd ihop quinoa, plommon, halloumi och spenat. Grovhacka örterna. Ansa och skiva löken. Blanda ner örter och lök i salladen. Ringla över dressingen och toppa med hackad mandel.

  6. Avsluta med att pressa citronhalvorna över salladen och rör om lätt. Servera på ett stort fat eller i portionsskålar.

Sallad som funkar till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!