40 minuter
Matig vego-sallad med quinoa, halloumi och plommon – gör så här:
- Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, ställ åt sidan och låt svalna.
- Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda citronskal, chili och olja. Krydda med salt och peppar.
- Halvera citronen. Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Stek citronhalvor och plommon i olja tills de får en fin yta och blir mjuka. Låt svalna.
- Skär halloumiosten i skivor och stek dem gyllenbruna i olja, ca 2 min på varje sida.
- Vänd ihop quinoa, plommon, halloumi och spenat. Grovhacka örterna. Ansa och skiva löken. Blanda ner örter och lök i salladen. Ringla över dressingen och toppa med hackad mandel.
- Avsluta med att pressa citronhalvorna över salladen och rör om lätt. Servera på ett stort fat eller i portionsskålar.
Sallad som funkar till frukost, lunch och middag
Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: