4.94.94.94.94.9

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar mättar bra. Quinoa finns i många olika färger och storlekar. Det lilla fröet är en bra källa till protein och är rikt på kostfibrer.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl quinoa, svart
1 dl hallon, + 1 dl
200 g chèvreost
50 g mandlar, salta
100 g gemsallad
olivolja, vinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar – gör så här:

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt förpackningens anvisning. Mixa 1 dl hallon med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk socker, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Sätt ugnen på 250°. Skär osten i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 min. Grovhacka mandeln. Bryt salladen i bitar.
  3. Lägg quinoan på ett fat och toppa med ost, mandel, sallad och 1 dl hallon. Servera hallondressingen vid sidan om.

    Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
    bonniers_vegetariska_kokbok

    Köp den här – extrapris för prenumeranter!