Quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat

Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat. Tahinidressingen passar även fint till kycklingsallad.
Elisabeth Johansson
Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat.
Recept på quinoasallad med granatäpple, pekannötter, chèvre och spenat. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 1 granatäpple
  • 50 g pekannötter
  • 2 dl quinoa
  • 250 g chèvreost
  • 125 g spenat

Tahinidressing

  • 0,5 dl tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Vispa ihop tahini, citronsaft, honung, pressad vitlök och olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna. ­Smula chèvreosten.

  5. Blanda quinoan med nötter, granatäppelkärnor, ost och spenat. Servera med dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!