Quinoafrallor

Quinoagryn och dinkel är rikt på protein, vilket gör att man håller sig mätt lite längre. Bre färskost på frallorna och toppa med t ex rökt kalkon, tomat och vattenkrasse.

10 min + 1-8 timmars jästid + 15 min i ung

Quinoafrallor

1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Lös upp jästen med ljummet vatten och rör i quinoa-flingor, dinkelmjöl och salt. Arbeta degen smidig och jäs minst 1 timme under bakduk. Man kan också sätta degen på 
kvällen och göra frukostfrallor på morgonen. Ta då kallt vatten istället för ljummet (jästid 
8 timmar).
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på degen. Skär den försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Recept från /LagaLätt