4.14.14.14.14.1

Quinoabiffar med halloumi och broccoli görs av en lite annorlunda metod där osten binder ihop biffarna efter gräddning. Perfekt rätt när man har quinoa, bulgur eller couscous över. Servera gärna en sallad med tomater till.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g halloumiost
3 dl broccoli, kokt (ca 150 g)
3 dl qunioa eller bulgur, ­­­(ca 150 g)
2 msk ströbröd
2 ägg
2 dl yoghurt, turkisk
2 msk mynta, hackad
salt, nymald svartpeppar

15 minuter

Quinoabiffar med halloumi – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv halloumin grovt. Hacka broccolin. Blanda med quinoa, ströbröd och ägg till en smulig röra.
  2. Forma biffar eller bullar med ett mått som rymmer 1/2 dl. Pressa samman röran i måttet och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, platta eventuellt ut något. Ugnsstek biffarna mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Rör ihop yoghurten med myntan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Servera biffarna med sallad och eventuellt bröd.