Quesadillas med tomater, getost och oliver

Busenkelt och supergott! Tips: Förbered fram till stekning och förvara i kylen.
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Quesadillas med tomater, getost och oliver
Quesadillas med tomater, getost och oliver Foto: Joel Wåreus

Quesadillas

  • 1 förp tortillabröd - (ca 330 g)
  • 1 liten rödlök
  • 0,33 röd chili - t e x spansk peppar
  • 150 g mjuk getost - t ex chevroux
  • 3 dl prästost - riven

Tillbehör

  • 200 g tomater - små, blandade
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl oliver - blandade

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Bred get­osten på hälften av tortillabröden. Strössla över lök, chili och ost och lägg över det andra brödet.

  2. Stek bröden i en torr stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg. Skär i grova trianglar och servera med tomater, basilika och oliver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!