Quesadillas med sötpotatis och ädelost

00000

Recept på quesadillas med sötpotatis och ädelost. Frasiga små munsbitar som bör ätas nystekta. Sötpotatis och ädelost är en överraskande och god smakkombination.

För 8 personer:

Ingredienser

2 sötpotatisar, kokta, kalla (ca 600 g)
6 minitortillabröd
100 g ädelost, gärna St Agur
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
2,5 msk olivolja

15 minuter

Quesadillas med sötpotatis och ädelost – gör så här:

  1. Halvera och gröp ut innanmätet ur sötpotatisen. Bred moset på tre bröd.
  2. Tärna osten. Strö ost, salt och peppar över potatisen. Lägg på resterande bröd och tryck till.
  3. Stek varje bröd i olja ca 3 min på varje sida. Skär i snibbar och servera.