Quesadillas med skinka, svarta bönor och rostad majssalsa

Quesdillas – mexikanskt hetta med svarta bönor och god majssalsa

30 min

Quesadillas med skinka, svarta bönor och rostad majssalsa

 

1. Skär skinkan i tärningar. Bryn den i smör i en stekpanna. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Riv osten. Hacka koriandern.

2. Blanda skinka, bönor, ost och koriander. Lägg ut hälften av tortillabröden. Fördela fyllningen på bröden och lägg på resterande bröd.

3. Majssalsa: Skär av majskornen från majskolvarna. Ansa och strimla salladslöken. Tärna tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin.

4. Rosta majsen i en torr stekpanna med 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda i lök, tomat och chili. Fräs ca 1 minut. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

5. Sallad: Ansa salladen och riv den i mindre bitar. Blanda salladen med lime, olja och salt.

6. Stek quesadillasen frasiga i olja på medelvärme på båda sidor. Skär dem i tårbitar och servera med majssalsa och sallad.

Recept från