Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat är snabblagad vegomat. Välj en getost med kraftig smak, t ex den spanska Monte Enebro till quesadillas så får det kraftig smak som bryter mot de söta rödbetorna.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 tortillabröd - stora
  • 4 rödbetor - förkokta (300 g)
  • 100 g getost - fast, t ex Monte Enebro
  • 25 g marconamandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 50 g babyspenat - färsk
  • 0,5 rödlök - liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Grovriv rödbetor och ost. Grovhacka mandeln. Blanda rödbetor, ost och mandel med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på 2 tortillabröd. Lägg på de andra bröden och tryck till.

  2. Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar.Vänd ner spenat och lök i dressingen.

  3. Stek de dubbla tortillabröden i olja ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. Skär dem i bitar och servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!