55555

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat är snabblagad vegomat. Välj en getost med kraftig smak, t ex den spanska Monte Enebro till quesadillas så får det kraftig smak som bryter mot de söta rödbetorna.

För 2 personer:

Ingredienser

4 tortillabröd, stora
4 rödbetor, förkokta (300 g)
100 g getost, fast, t ex Monte Enebro
25 g marconamandlar
1 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja

Sallad:

50 g babyspenat, färsk
0,5 rödlök, liten
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger
1 tsk honung, flytande
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat – gör så här:

  1. Grovriv rödbetor och ost. Grovhacka mandeln. Blanda rödbetor, ost och mandel med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på 2 tortillabröd. Lägg på de andra bröden och tryck till.
  2. Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar.Vänd ner spenat och lök i dressingen.
  3. Stek de dubbla tortillabröden i olja ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. Skär dem i bitar och servera med salladen.