44444

Quesadillas med chilifärs och paprika är hett och gott. Ta mindre mängd tabasco om det är chilikänsliga som ska äta.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
0,5 dl tomatpuré
2 tsk tabasco
2 dl ost, riven
1 förpackning tortillabröd, (320 g)
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

25 minuter

Quesadillas med chilifärs och paprika – gör så här:

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken.
  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg och är smulig. Tillsätt paprika och lök och låt steka med ca 3 min. Rör i tomatpurén och häll på 1 dl vatten. Tillsätt tabasco . Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.
  3. Ta pannan åt sidan och rör i osten. Fördela röran på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden och tryck ihop.
  4. Stek de dubbla tortillabröden i en torr, stekpanna ca 2 min på varje sida. Skär dem i snibbar och servera med sallad.