00000

Recept på quesadilla med tomatsalsa. Matiga små vegetariska "mackor" med genuin Mexiko-känsla.

För 4 personer

Ingredienser

Quesadilla med tomatsalsa

4 tortillabröd
4 salladslökar
200 g riven cheddarost
400 g kokta puylinser
2 tsk flingsalt

Tomatsalsa

4 tomater
1 grön chili, t ex spansk peppar
1/2 gul lök
1 kruka koriander
2 msk pressad lime
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt

20 min

Quesadilla med tomatsalsa

Tomatsalsa:

1. Grovhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda tomater, chili, lök och koriander. Krydda med limesaft, socker och salt.

2. Ansa och strimla salladslöken. Blanda lök, ost, linser och salt. Fördela röran på ena halvan av tortillabröden och vik den andra halvan över.

3. Grilla tortillabröden ca 2 min på varje sida. Skär dem i snibbar och servera med salsan.

Tips: För att få ännu mer smak, lägg några örtkvistar som lagerblad, rosmarin, salvia eller timjan på grillkolen. De ger den färdiga maten en underbart väldoftande rökighet.