Punschpraliner

Recept på punschpraliner. De är enklast att göra om man är två, en som rullar bollarna i choklad och en som doppar i strössel.
Tea Malmegård
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g choklad - mörk, 70%
  • 1,5 dl vispgrädde - (150 g)
  • 2 msk honung - (40 g)
  • 2,5 msk punsch
  • 40 g smör

Garnering

  • 1,5 dl strössel - (150 g)
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Dag 1: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.

  2. Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punsch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn.

  3. Dag 2: Fyll ganachen i en spritspåse. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut 30 klickar. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.

  4. Ta ut och rulla klickarna runda och ställ tillbaka dem i kylen.

  5. Mortla strösslet och häll det i en form. Smält mjölkchokladen i mikron.

  6. Lägg lite mjölkchoklad i handflatan, rulla 2 tryfflar åt gången och släpp dem i formen med strösslet. Skaka formen så att tryfflarna täcks runt om. Förvara i kylen i en burk med lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!