4.64.64.64.64.6

Recept på punschpraliner. De är enklast att göra om man är två, en som rullar bollarna i choklad och en som doppar i strössel.

För 30 praliner:

Ingredienser

225 g choklad, mörk, 70%
1,5 dl vispgrädde, (150 g)
2 msk honung, (40 g)
2,5 msk punsch
40 g smör

Garnering:

1,5 dl strössel, (150 g)
100 g mjölkchoklad

30 minuter + 1 timme och 1 dygn i kyl

Punschpraliner – gör så här

  1. Dag 1: Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och ställ åt sidan.
  2. Smält chokladen i mikron och häll över den varma honungsgrädden. Vispa till en glansig ganache (chokladkräm). Tillsätt punsch. Blanda ner smöret och rör till en slät chokladkräm. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn.
  3. Dag 2: Fyll ganachen i en spritspåse. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut 30 klickar. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.
  4. Ta ut och rulla klickarna runda och ställ tillbaka dem i kylen.
  5. Mortla strösslet och häll det i en form. Smält mjölkchokladen i mikron.
  6. Lägg lite mjölkchoklad i handflatan, rulla 2 tryfflar åt gången och släpp dem i formen med strösslet. Skaka formen så att tryfflarna täcks runt om. Förvara i kylen i en burk med lock.
Fler recept med: Godis