40 minuter + 2 timmar i kyl
Punschkaramelliserade äpplen med citronmousse och sötsalt rågbröd – gör så här:
- Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Värm äggulor, socker och vatten under vispning till en ljusgul, fluffig kräm. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Tillsätt citronskal och –saft.
- Vispa grädden lätt. Blanda ner yoghurten. Rör ner blandningen i äggsmeten. Ställ moussen i kylen att stelna ca 2 timmar.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka ihop socker och vatten i en stekpanna på medelvärme. Lägg i äppelbitarna och stek ca 2 min. Häll över punschen och tillsätt saltet. Låt äpplena kallna.
- Smula sönder brödet. Stek smulorna i smöret och tillsätt socker och salt.
- Fördela moussen på tallrikar. Lägg på äppelbitarna och strö över rågsmulorna. Garnera med citronmeliss och servera.
Recept från PM och vänner