För den rätta konsistensen är det bäst att ha en glassmaskin som både rör och fryser glassen.

För 1 liter glass

Ingredienser

5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 dl rårörsocker
6 äggulor
0,75 dl punsch

Tillbehör:

2 persikor
0,5 dl rårörsocker

Punschglass med sockerkokta persikor

  1. Blanda mjölk, grädde och hälften av sockret i en rymlig kastrull  och koka upp. Passa så det inte kokar över. Låt blandningen sjuda utan lock ca 20 min.
  2. Vispa äggulor och resten av sockret i en stor bunke tills det blir pösigt. Vispa ner gräddblandningen i äggulevispet.
  3. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt tillbaka i bunken och låt smeten kallna.
  4. Häll smeten i en glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant)och kör till en frusen, krämig konsistens. Lägg över glassen i en plastburk med tättslutande lock och förvara i frysen. Ta fram den ca 15 min före servering så går den lätt att skeda upp.
  5. Skär persikorna i bitar och sjud dem tillsammans med socker tills de blir lite mjuka. Servera dem ljumna till glassen.