Punschglass med sockerkokta persikor

För den rätta konsistensen är det bäst att ha en glassmaskin som både rör och fryser glassen.

Punschglass med sockerkokta persikor

1. Blanda mjölk, grädde och hälften av sockret i en rymlig kastrull  och koka upp. Passa så det inte kokar över. Låt blandningen sjuda utan lock ca 20 min.
2. Vispa äggulor och resten av sockret i en stor bunke tills det blir pösigt. Vispa ner gräddblandningen i äggulevispet.
3. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm under vispning tills den första kokbubblan syns. Häll snabbt tillbaka i bunken och låt smeten kallna.
4. Häll smeten i en glassmaskin och kör till en frusen, krämig konsistens. Lägg över glassen i en plastburk med tättslutande lock och förvara i frysen. Ta fram den ca 15 min före servering så går den lätt att skeda upp.
5. Skär persikorna i bitar och sjud dem tillsammans med socker tills de blir lite mjuka. Servera dem ljumna till glassen.

Recept från