Choklad och punsch är en god kombination som även passar bra i muffins.

För 12 st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
50 g smör rumsvarmt
1 ägg
1,25 dl mjölk
12 stora muffinsformar i papper

Fyllning

75 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
3 msk punsch

Punsch- och chokladmuffins

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och finhackad choklad i en skål.
  3. Rör samman smör, ägg och mjölk i en annan skål. Blanda ner det i skålen med de torra ingredienserna.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i nedre delen av ugnen först 5 min. Blanda under tiden samman fyllningen av smör, florsocker, äggula och punsch.
  5. Ta ut muffinsen efter 5 min och fördela punschfyllningen ovanpå. Grädda ytterligare ca 15 min.