00000

Servera gärna tortini till drinken eller som en liten rätt på buffé.

För 8 tortini

Ingredienser

1,2 kg pumpa
1 burk ricotta eller kesella, (250 g)
0,5 dl crème fraiche
2 ägg
2 dl parmesanost, färskriven
3 msk pinjenötter eller pumpafrön, rostade
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymalen

Pumpatortini – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet, ånga av noga och mosa med en gaffel.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ricotta, creme fraiche och ägg i en skål. Rör i parmesan och pinjenötter. Blanda i den mosade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.