Pumpatortini

Servera gärna tortini till drinken eller som en liten rätt på buffé.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg pumpa
  • 1 burk ricotta - eller kesella (250 g)
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 dl parmesan - färskriven
  • 3 msk pinjenötter - eller pumpafrön rostade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet, ånga av noga och mosa med en gaffel.

  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda ricotta, creme fraiche och ägg i en skål. Rör i parmesan och pinjenötter. Blanda i den mosade pumpan. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!