Pumpatortini
Servera gärna tortini till drinken eller som en liten rätt på buffé.
Ingredienser
- 1,2 kg pumpa
- 1 burk ricotta - eller kesella (250 g)
- 0,5 dl crème fraiche
- 2 ägg
- 2 dl parmesan - färskriven
- 3 msk pinjenötter - eller pumpafrön rostade
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymalen
Gör så här
-
Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet, ånga av noga och mosa med en gaffel.
-
Sätt ugnen på 200°. Blanda ricotta, creme fraiche och ägg i en skål. Rör i parmesan och pinjenötter. Blanda i den mosade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
-
Fördela smeten i en välsmord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.